این نشست راس ساعت17 در روز سه شنبه 8/2/95 در محل مرکز معماری ایران برگزار گردید.نشست مذکور باحضور مهندس فاطمی رئیس مرکز و دکتر افشار نادری از استاتید این مرکز و جمعی از خبرنگاران برگزار گردید. طبق بیانات مهندس فاطمی علاقه مند بودند که در روز سوم اردیبهشت مصادف با روز بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار این نشست را برگزار کنند.
این مرکز با سابقه 11 ساله خود در بخش معماری بصورت تخصصی و آموزشی گامهای زیادی را برای معماری کشور عزیزمان، ایران برداشته است.
– مهندس فاطمی با سابقه 23 سال تدریس در بخش معماری توانسته موسسه آموزشی را بنیان نهد که 11 سال است که در حوزه معماری فعالیت دارد که به عنوان یک کارآفرین، 120 فرصت شغلی را ایجاد نماید. ایشان دوره ای را تدوین نموده اند که برای مهندسین که وارد عرصه اشتغال می شوند بتواند برای خود کسب و کار ایجاد نموده و در این عرصه فعالیت نمایند.
این موسسه تلاش دارد تا صنعت معماری ایران از عرصه بین الملل عقب نماند و در هر لحظه به روز باشد که برای این امر، تمهیداتی را در دست اجرا دارند که به برقرای ارتباط با دانشگاه های مطرح جهان در حوزه معماری میتوان اشاره نمود، که موفق به قراری ارتباط با دانشگاه های فلورانس و میلان گشته، که میتوانند دانشجوها را برای تحصیل به این دانشگاه ها اعزام کرده یا از طریق دعوت استاتید را برای آموزش به موسسه آورده تا به آموزش دانشجویان بپردازند.
– دکتر افشار نادری با سابقه 20 ساله خود در حوزه معماری تاکید بر کافی نبودن دانشگاه ها در بحث آموزش را داشتند، در ادامه افزودند که وقتی دانشجو از دانشگاه فرغ التحصیل میشود و وارد عرصه اشتغال شده متوجه کمبود خود در بحث آموزش می شود.
ایشان بیان کردند که ما باید کاری کنیم، که دانش معماری ما در جهان بتواند عرض اندام کند. که در بخشهای متفاوتی از قبیل طراحی، تئوری و … باید اتفاق بیافتد. در ادامه افزودند که خلاء احاطه شده بین صنعت و تئوری را دانشگاه ها نمیتوانند پر کنند که به نظر وی موسساتی وجود دارند که میتوانند این هویت را درست کرده و این مشکل را به صورت دیتیل رفع کنند. در ادامه ابراز خرسندی کردند از همکاری خود با موسسه مرکز معماری ایران که فعالیتهای زیادی را در این راستا انجام داده از قبیل: آموزش، سمینار، مسابقه و … که سبب ایجاد net work فرهنگی شده، این امر باعث ایجاد اشتغال نه تنها در داخل، بلکه در خارج کشور هم موثر بوده.
مسابقه معماری: سری مسابقات معماری تا به حال 2 دوره برگزار شده و سومین دوره آن با موضوع معماری فضاهای مرده در حال برگزاری می باشد شرایط شرکت در این مسابقه به این گونه است که شما باید دانشجوی مقطع کاردانی تا دکترا باشید.
دکتر افشار نادری که ایده مسابقه را ایشون مطرح کرده اند متذکر شدند که این ایده، خلاءای بوده که در حوزه طراحی حس میشد، امید این داریم که رفع شود.
پیلوتی: که یک اصطلاح فرانسوی است 80 الی 90 سال است مورد استفاده قرار میگیرد که به فضای مرده معروف است. هدف برگزاری این مسابقه این بوده که، آیا برای این فضاها کاری را میتوانیم انجام دهیم؟
در پایان جلسه پرسش و پاسخ توسط خبرگزاریها و رسانه ها صورت گرفت و در نهایت جانب مهندس فاطمی ابراز خرسندی نمودند که این سری از مسابقات بتواند گامی مهم در صنعت معماری کشور بردارد.
منبع: خبرگزاری انجمن معماری