به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی عصر دوشنبه در آیین رونمایی این سایت آن را گامی مثبت در جهت شکوفایی و محقق شدن دغدغه های حوزه معماری اسلامی ایرانی و تشویق طراحان و معماران برای تجمیع فعالیت های آنان برشمرد.
محمد علیزاده اظهار داشت: جای خالی اینگونه سامانه ها و طرحها در اکثرعرصه ها احساس می شود و نیاز به عزمی جدی برای طراحی آن داریم.
نایب رییس کمیسیون صنایع و عمران مجلس شورای اسلامی گفت: ما نیز در خانه ملت تمامی سعی و تلاش خود را بکار خواهیم بست تا خلاءهای قانونی آن بخصوص در جنبه های حمایتی را مناسب پر کنیم.
علیزاده تصریح کرد: توجه و رعایت معماری اسلامی ایرانی و اهتمام ویژه به سبک زندگی ایرانی اسلامی از تاکیدات مقام معظم رهبری است که باید در جامعه رعایت و نهادینه گردد.
این نماینده مجلس دهم به نقش بی بدیل رسانه ها در تبیین و معرفی سبک های معماری اسلامی ایرانی اشاره کرد و گفت: بدون شک رسانه در این عرصه نیز به مانند حضور در دیگر عرصه ها خوش درخشیده و به رسالت خطیر خود عمل خواهند کرد.
نایب رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اصحاب رسانه با اطلاع رسانی جامع، کامل و به موقع می توانند افکار عمومی را از تولیدات و خلق آثار داخلی آگاه کرده و گامی مثبت و محکم در تبیین محقق شدن بخشی از اقتصاد مقاومتی بردارند.
به گفته علیزاده امروز معرفی ، حمایت و خرید از تولیدات کالاهای ایرانی باید توسط آحاد جامعه مد نظر قرار گرفته و با جدیت دنبال شود چراکه از این طریق می توان علاوه بر برآورده کردن نیازهای داخلی در جهت رشد و افزایش صادرات و ارز آوری در کشور نیز نقش آفرینی کرد.
رییس انجمن صنفی کارفرمایی طراحان و معماری نیز در مراسم رونمایی از سامانه ثبت مالکیت طرح ،پروژهای اجرایی، طراحی و معماری اسلامی ایرانی این کار را اقدامی نوآورانه با هدف حمایت از آثار اجرا شده توسط اعضای خود ،مهندسین ،طراحان و سازندگان و صاحبان آثار عنوان کرد که برای نخستین بار در کشور اجرایی شده است، دانست.
سید کاظم سیدمراد با تشریح روند شکل گیری و مدت زمان انجام پروسه ایده تا مرحله اجرا و رونمایی ،اظهارداشت: از این پس صاحبان ایده و دارای طرح در معماری اسلامی ایرانی و دیگر پروژه های عمرانی علاوه برثبت و حفاظت قانونی حقوق مادی و معنوی می توانند مانعی برای کپی برداری و جلوگیری از سو استفاده از آثار هنرمندان این رشته شوند.
عضو هیات مدیره انجمن طراحی و معماری در ادامه با اشاره به اهداف راه اندازی این سامانه هم گفت: اکثر آثار هنری اعم از موسیقی،تجسمی و...توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت و گواهی نامه ثبتی برای آنها صادر می شود لذا ضرورت داشت تا مرجعی نیز بتوانند در حوزه معماری و طراحی اسلامی ایرانی اقدام کند .
به گفته سید مراد با توجه به اینکه خلق هر اثر هنری ،نگرشی آمیخته با فکر و احساس خالق آن و حرف های تازه زیادی برای عموم مردم دارد لذا هدف کلی انجمن را می توان فرهنگ سازی در زمینه حفظ مالکیت فکرها و ایده های طراحان و مجریان و احترام به حقوق مادی معنوی آنها دانست.
وی تصریح کرد: انجمن صنفی طراحی و معماری معتقد است یک اثر زیبا و بدیع زمانی ماندگار است که فاقد مشابه بوده و منحصربفرد باشد.
سید مراد در ادامه سخنان خود ثبت طرحها و پروژه ها، دریافت گواهینامه جداگانه ثبت طرح معماری اسلامی ایرانی و دیگر معماریها، ایجاد رزومه دائمی برای طراحان و معماران، دارا شدن ثبت مرجع رسمی، شفاف سازی ، کمک به نوآوری و خلاقیت در حوزه معماری را از دیگر مزایای این طرح و سامانه برشمرد.