با آقای مهندس فاطمی مدیریت مرکز معماری ایران، در رابطه با این مرکز به گفتگو نشستیم.
مهندس فاطمی در معرفی مرکز معماری میگوید:
مرکز معماری ایران ده سال پیش با هدف ارائه آموزشهای تخصصی معماری آغاز به کار کرد. تمرکز ما بر محورهایی بود که فکر میکنیم در دانشگاه ضعف وجود دارد و کمتر به آن پرداخته شده است. در واقع میخواستیم بین فارغ التحصیلان و بازار کار یک پل ارتباطی برقرار کنیم.
ارائه خدمات فنی و مهندسی معماری و شهرسازی، مبتنی بر فرهنگ غنی و معماری اصیل ایرانی و با تکیه بر دانش و تجارب متخصصین داخلی و خارجی و بهرهگیری از پیشرفتهترین دستاوردها و تکنولوژیها سبب شده است که با داشتن بالغ بر 30.000 عضو متخصص و برگزاری بیش از 60 سمینار، همایش و مسابقه در شهرها و دانشگاههای مختلف کشور نظیر دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه هنر اصفهان، دانشگاه یزد، دانشگاه کاشان، دانشگاه زنجان، دانشگاه آزاداسلامی واحدهای تهران مرکز، واحد تهران جنوب، واحد مشهد، واحد کرمان و … افتخار همکاری با مجموعههای مختلف علمی، فرهنگی و اجرایی داخل و خارج از کشور مانند سازمان جهانی یونسکو، فرهنگستان هنر، بنیاد میرمیران، پژوهشکده فرهنگ هنر و معماری، انجمن مفاخر معماری، انجمن دوستی ایران و فرانسه، خانهی هنرمندان، شهرداریهای تهران و … را داشته باشیم و مرکز مورد تقدیر و حمایت نهادهای ذیربط قرار گیرد.
بهگفته فاطمی، بهغیر از دورههای روتین و دورههای نرمافزار، دورههای جدیدی مانند تعدادی دوره مدیریتی در رابطه با نظارت و اجرا تدوین شده است تا ضعف در بخش نظارت و اجرا برطرف شود.
وی معتقد است که دورهها باید منطبق بر نیازها باشد، وقتی میتوانید نیازهای حرفهای را رفع کنید که خودتان حرفهای باشید. در جامعه معماری هستند کسانی که به دنبال آموزشاند و از حرفه دور شدهاند و بالعکس و هدف این مرکز ارتباط میان این دو امر مهم است.
مهندس فاطمی در رابطه با رکود حاکم بر صنعت ساختمان گفت:
یک بخشی از این رکود بهسبب سیاستهای اقتصادی است ولی اگر بخواهم آن را به آموزش ربط دهم، باید بگویم اگر کارآفرینی را به مهندسان آموزش دهیم، کمتر با معضل بیکاری در این قشر روبرو خواهیم بود. آموزش بهعنوان یک کاتالیزور میتواند، سهم کوچکی در خروج از رکود داشته باشد.
وی افزود: حتی اگر از رکود اقتصادی هم توانستیم خارج شویم، باز هم برای این انبوه فارغالتحصیلان، مشکل اشتغال وجود خواهد داشت.
مهندس فاطمی در رابطه با انتظارات خود و مرکز معماری از انجمن صنفی طراحی و معماری گفت:
حلقه اتصال ببین کارفرما و شرکتهای مهندسی باید ایجاد شود و فاصله کنونی باید برطرف شود و این انجمن میتواند این نقش را بر عهده بگیرد.
همچنین مهندس فاطمی در رابطه با فراخوان پروژه ثبت طرحها و پروژهها توسط انجمن گفت:
باید ببینیم ثبت به چه معنا است، چون کپیرایت در حرفه ما جا نیفتاده، از نظر کار حرفهای باید ببینیم چقدر عملی است. اگر در انجمن، ثبت ایده را دنبال کنند، بسیار خوب است و متولیای برای این کار نداریم و ثبت ایده میتواند بسیارجالب و در جهت حمایت از مهندسان مبتکر باشد و حداقل یک مرجعی داشته باشیم تا ایدههای آنان را ثبت کند.